8690436 7565620 5899517 6264701 7955322 seotmstmp

Hoppa till huvudinnehåll
Välkommen till Farfetch, logga in eller registrera dig

INTEGRITETSPOLICY

FARFETCH GROUP INTEGRITETSPOLICY ("Integritetspolicy")

FARFETCH GROUP INTEGRITETSPOLICY ("INTEGRITETSPOLICY")

SENAST UPPDATERAD DECEMBER 2021

1. OM FARFETCH GROUP OCH DENNA INTEGRITETSPOLICY

Vi är FARFETCH UK Limited ("vi", "oss", "vår") och förpliktar oss att skydda din integritet.

FARFETCH UK Limited är registeransvarig i enlighet med Allmänna dataskyddsförordningen ("GDPR") samt UK GDPR, ett företag registrerat i England och Wales (företagsnr. 06400760), med huvudkontor på The Bower, 4th Floor, 211 Old Street, London EC1V 9NR, Storbritannien.

Den här Integritetspolicyn informerar dig om hur vi samlar in och använder personuppgifter. FARFETCH UK Limited driver farfetch.com, olika internationella webbplatser (inklusive farfetch.co.uk, farfetch.fr och farfetch.com.br) och FARFETCH mobilappar för iOS och Android (tillsammans "webbplatsen").

Den här Integritetspolicyn fastställer informationen vi samlar in, av vilka anledningar vi samlar in denna information, samt hur vi kan använda och dela informationen.

Webbplatsen och tjänster som tillhandahålls av FARFETCH är inte avsedda att användas av barn. Om du har frågor om denna Integritetspolicy, kontakta FARFETCH Personuppgiftsombud på privacy@farfetch.com

Om din begäran gäller rätten att utöva dina lagliga rättigheter som registrerad, vänligen fyll i detta Åtkomstformulär

2. TREDJE PARTS WEBBPLATSER

Vår webbplats kan innehålla länkar till och från webbplatser av våra partnerbutiker, återförsäljare och märken (tillsammans våra "Partners"), annonsörer och filialer, bland andra. Om du följer en länk till någon av dessa webbplatser gäller inte denna Integritetspolicy för de webbplatserna. Vi är inte ansvariga eller ersättningsskyldiga för integritetpolicyer eller praxisar på andra webbplatser, så se till att läsa deras policyer innan du skickar några personuppgifter till deras webbplatser.

3. VILKEN INFORMATION SAMLAR VI IN OCH HUR?

När du interagerar med oss, vare sig det är genom användande av vår webbplats eller när du kommunicerar med oss kan vi samla in följande information om dig:

Information du ger oss: du kan ge oss information om dig själv om du registrerar ett konto på vår webbplats, beställer produkter, fyller i någon blankett online (såsom registreringsblanketter, tävlingar och enkäter), väljer att motta våra nyhetsbrev och specialerbjudanden, delta i tävlingar eller kampanjer, delta i event på sociala medier, på vår webbplats eller kommunicera med oss (via mejl, telefon, chatt, sociala medier eller på annat sätt).

Beroende på vad du tillhandahåller kan den här informationen inkludera ditt namn, adress eller ort, telefonnummer, mejladress, födelsedatum, kön, köpinformation, shoppingpreferenser, bilder och finansiell information (inklusive ditt kredit- eller debetkortuppgifter, även om vi inte sparar dem gör våra betalningshanterare det).

Om du registrerar ett konto på webbplatsen kan du välja att ge oss ditt foto och smeknamn. Från ditt FARFETCH-konto kan du även bjuda in vänner att shoppa på vår webbplats (inklusive via mejl, Facebook eller Twitter). Vi kommer att meddela dem att vi fått deras uppgifter från dig, men se ändå till att du har din väns tillstånd innan du delar dennes kontaktuppgifter med oss och vidarebefordra endast mejl till personer du vet gärna tar emot dem.

Information som vi får från andra konton eller källor: vi kan få information om dig från andra källor, såsom andra konton (exempelvis när du använder ditt Apple ID eller Google ID för att logga in på webbplatsen) eller andra webbplatser, inklusive informationsmäklare, våra partners, sociala medieleverantörer som Facebook och Twitter, annonsnätverk och analyspartners samt betalnings- och leveranstjänstleverantörer.

Genom att logga in på våra mobilappar via Apple, Google, Facebook eller Twitter eller länkar ditt FARFETCH-konto på vår Webbplats till ditt Apple-, Google-, Facebook- eller Twitterkonto ger du oss tillstånd att hämta viss information och innehåll från dessa konton. De här specifika typerna av information som vi kan hämta beror på dina inställningar för det kontot eller webbplatsen och är underställda deras integritetspolicyer.

Vi kompletterar uppgifterna du tillhandahåller oss med data från datatilläggstjänster som offentlig eller social grafdata för att bättre kunna tjäna dig med vårt innehåll eller erbjudanden. Vi kommer att lägga till den här datan till vår befintliga kundkontoinformation för att bättre förstå kundernas intressen och för att tillhandahålla mer relevanta produktrekommendationer och annonser, för att öka våra kunders säkerhet när de använder webbplatsen och för att uppfylla våra lagliga plikter, såsom sanktionslagar. Den här informationen kan innehålla hushållets storlek, hushållets inkomst eller yrken. Den här informationen kan associeras med dina personuppgifter såsom namn, mejladress, postadress eller telefonnummer.

Du kan se mer information om de tredje parter vi använder oss av i avsnitt 5.

Information våra IT-system samlar in om dig: varje gång du besöker webbplatsen skapas viss information som automatiskt sparas i våra IT-system. Den informationen inkluderar:

 Cookies: du kan se mer information om cookies i avsnitt 7. De här små textfilerna kan hjälpa dig att förbättra din upplevelse på webbplatsen och gör det enklare att interagera med oss. Det här kan inkludera lagring av din plats eller språkpreferenser så att du slipper ange samma information på nytt varje gång du kommer tillbaka till oss, eller se till att varor du vill beställa inte försvinner medan du navigerar mellan sidorna på vår webbplats. Vi använder även cookies för att ge dig skräddarsydda annonser;

 Enhetsinformation: informationen som tillhandahålls av din enhet skiljer sig beroende på operativsystem (t ex PC, Mac, iPhone, Android eller annan) och enhetens inställningar, men inkluderar även typ av enhet (såsom iPhone 6S eller Samsung Galaxy S7), enhetens IP-adress, webbläsare, din mobila nätverksleverantör (för mobilenheter), sidorna du har besökt, din tidszon och ditt land, samt felrapporter.

Information vi samlar in i butik: FARFETCH Group försöker alltid att finna nya möjligheter för att förbättra din shoppingupplevelse och det här gäller även din upplevelse i butik. När du besöker Browns-butikerna har du möjligheten att använda banbrytande teknologi för att förbättra din upplevelse i butiken. Du kan även ge oss information om dig själv i butiken om du köper med hjälp av kredit- eller debetkort, fyller i formulär eller enkäter, deltar i en tävling eller kampanj, ger oss feedback eller på annat sätt interagerar eller kommunicerar med oss i butiken. Om du använder en enhet med wifi i butiken kan viss information tillhandahållas av din enhet, som skiljer sig beroende på din enhet och inställningar. Information som kan tillhandahållas är typen av enhet du har, enhetens identifierare/mediaåtkomstkontrolladress (MAC), avstånd från enheten till åtkomstpunkten, enhetens plats, och i relevanta fall, när och hur länge enheten är ansluten till wifi-nätverket. Du kan förhindra att information tillhandahålls genom att stänga av wifi-funktionen på din enhet. Vi kan även registrera dina interaktioner med produkter, för att förbättra din upplevelse i butik genom att ge dig skräddarsydd service under och efter besöket.

4. VAD ANVÄNDER NI MIN INFORMATION TILL?

För att tillhandahålla våra tjänster, inklusive att låta dig beställa och motta produkter genom att använda vår webbplats, administrera ditt FARFETCH-konto och för att optimera din upplevelse behöver vi använda din information som vi samlar in på olika sätt.

Vi använder även information i marknadsförings- och annonssyfte. I de fall du samtyckt till att motta marknadsföringskommunikation eller när du har köpt produkter genom att använda våra tjänster kommer vi och våra partners att använda dina personuppgifter (inklusive ditt namn, mejladress och adress) för att då och då skicka uppdateringar, nyheter och erbjudanden till dig via mejl, post eller på andra sätt. Vi kan använda din information (inklusive kompletteringsinformation vi fått från partners som vi lägger till i vår befintliga kundinformation såsom beskrivs nedan), för att skräddarsy meddelanden till dig.

Du kan avregistrera dig från våra marknadsföringsmejl genom att ändra dina preferenser i ditt FARFETCH-konto, genom att följa instruktionerna som finns i mejlen som skickas till dig, eller genom att fylla i detta Avregistreringsformulär.

Om vi erbjuder sådana tjänster i ditt land kan vi använda din information för att ge dig shoppingrekommendationer och personliga stylingtjänster, och därigenom förbättra din shoppingupplevelse och göra den mer interaktiv. Dessa tjänster levereras med hjälp av tredje parts tjänsteleverantörer, vilka agerar behandlare. 

Vi använder oss av tredje parts tjänsteleverantörer för att erbjuda annonser som är så relevanta för dig som möjligt på dina olika enheter och på vår egen och andras webbplatser och mobilappar. Förutom information om dina besök på vår webbplats eller användandet av våra mobilappar kan våra tjänstleverantörer även använda informationen om din samverkan med andra webbplatser eller appar för att rikta annonser för produkter tillgängliga från FARFETCH eller våra partners. I avsnittet om cookies i denna Integritetspolicy finns mer information om hur du väljer bort riktade annonser och kontrollerar användandet av cookies.

Vi utför även undersökningar, analyser och enkäter angående ditt användande av vår webbplats och vad du ser. Vi håller koll på hur mycket du spenderar på vår webbplats för att se om du kan dra fördel av våra exklusiva lojalitetsprogram: VIP och Access. Slutligen använder vi din information för att bekräfta din identitet och utföra kreditupplysningar eller antibedrägerikontroller, för att garantera din, och vår, finansiella säkerhet. Scrolla nedåt för att läsa mer i detalj om ändamålen för vilka vi samlar in din information, vilken specifik information som samlas in och de lagliga grunderna för ändamålen för datan.

För att registrera dig och hantera ditt FARFETCH-konto på vår webbplats: vi samlar in namn, mejl, lösenord och annan information från dig som du lägger till i ditt konto, såsom telefonnummer, adresser och kön. Den lagliga grunden är utförandet av ett Kontrakt med dig.

För att fullborda beställningar du gör via vår webbplats: vi samlar in ditt namn, dina adresser, telefonnummer, beställningsuppgifter, såsom produkterna du köper, storlek och pris. Den lagliga grunden är utförande av ett Kontrakt med dig.

För att debitera dig: vi samlar in din betalningsinformation, som består av kredit-/debetkortnummer, kortinnehavarens namn och CVV. Vi lagrar dem inte utan överför dem endast till vår auktoriserade betalningleverantör. Den lagliga grunden är utförande av ett Kontrakt med dig.

För att tillhandahålla kundtjänst (inklusive hjälp för att lösa problem du kan stöta på i samband med våra tjänster, uppdatering om ändringar i våra villkor eller för att kontakta dig för att ta reda på hur din upplevelse med oss varit): vi samlar in ditt namn, mejl, lösenord, telefonnummer, adresser samt din kontakthistorik med oss. Den lagliga grunden är utförandet av ett Kontrakt med dig och våra rättmätiga intressen i att behålla dig som kund.

För att övervaka kvaliteten av vår kundtjänst: vi samlar in ditt namn, mejl, lösenord, telefonnummer och adresser, dina svar på våra SMS-förfrågningar om kvaliteten på våra tjänster samt din kontakthistorik med oss (inklusive samtalsregister för våra telefonsamtal och samtal via e-post eller chatt). Den lagliga grunden är rättmätigt intresse av att driva vår verksamhet.

För att administrera, underhålla och optimera vår webbplats och våra tjänster: vi samlar in information från din enhet (såsom enhetens IP-adress och typ av enhet), cookie-identifierare och webbläsarinformation. Den lagliga grunden är rättmätigt intresse av att driva vår verksamhet.

För att utföra bedrägerikontroll och kreditupplysning och utvärdera om vi kan göra affärer med dig: vi samlar in ditt namn, mejl, adress, kredit-/debetkortuppgifter, navigeringshistorik, köphistorik, födelsedatum, kön, specifika beteende-cookies, enhetsinformation (såsom IP-adress och enhetstyp), nationell id-handling (såsom körkort eller id-kort) och annan offentlig tillgänglig information (som profiler på sociala medier eller nyheter). Den lagliga grunden är det rättmätiga intresset att skydda FARFETCH och dess kunder från bedrägliga aktiviteter och att uppfylla lagenliga förpliktelser.

För att skicka marknadsföringsmeddelanden och personligt anpassade erbjudanden: vi samlar in namn, mejl, telefonnummer, adresser, födelsedatum, köphistorik, sökhistorik och -beteende, enhetsinformation, köppreferenser, cookie-identifierare, interna identifierare och land. Den lagliga grunden är det rättmätiga intresset att elektroniskt skicka marknadsföring av liknande produkter och tjänster som du har köpt via vår webbplats eller, om detta inte är möjligt, ditt samtycke till att motta specialerbjudanden från FARFETCH i samband med exklusiva partners.

För att hantera våra lojalitetsprogram: vi samlar in namn, mejl, telefonnummer, adresser, födelsedatum, köphistorik, navigeringshistorik och -beteende, enhetsinformation, köppreferenser, smeknamn, cookie-identifierare, land, hur mycket som spenderats samt tillgångar. Den lagliga grunden är vårt rättmätiga intresse av att driva vår verksamhet och förbättra shoppingupplevelsen.

För att tillhandahålla personligt anpassade rekommendationer och förbättra din upplevelse: vi samlar in ditt namn, e-post, telefonnummer, adresser, födelsedatum, köphistorik, navigeringshistorik, beteende med produkter i butik, enhetsinformation, köppreferenser, smeknamn, cookie-identifierare, interna identifierare, land, hur mycket som spenderats samt tillgångar. Den lagliga grunden är vårt rättmätiga intresse av att driva vår verksamhet och förbättra webbplatsen och din shoppingupplevelse.

För att ge dig information, via din FARFETCH-app, om FARFETCH partnerbutiker och produkter nära din plats: vi samlar in namn, plats och enhetsinformation. Den lagliga grunden är vårt rättmätiga intresse att låta FARFETCH-appen veta din plats.

För att utföra undersökningar, analyser och enkäter om användandet av vår webbplats: vi samlar in namn, adresser, enhetsinformation. Den lagliga grunden är vårt rättmätiga intresse av att driva vår verksamhet och förbättra webbplatsen och din upplevelse.

För att annonsera och rikta reklam för våra och våra partners produkter och tjänster: vi samlar in mejl, cookie-identifierare och enhetsinformation. Den lagliga grunden är vårt rättmätiga intresse av att driva vår verksamhet.

För att framställa samlade statistiska rapporter: vi samlar in beställningshistorik, förutsatt att resultatet av sådan rapport inte identifierar dig. Den lagliga grunden är vårt rättmätiga intresse av att driva vår verksamhet och förbättra webbplatsen.

5. VEM DELAR NI MINA UPPGIFTER MED?

För att tillhandahålla våra tjänster och webbplatsen arbetar vi med ett antal noggrant utvalda tredje parter. För att göra detta kan vi dela dina uppgifter med de här tredje parterna under följande begränsade omständigheter:

Koncernens företag i affärssyfte: FARFETCH UK Limited är del av en större familj med företag i olika delar av världen (“FARFETCH Group”). FARFETCH Group består av FARFETCH Limited och alla dess dotterbolag, inklusive, men inte begränsat till, Browns (South Molton Street) Limited, Stadium Goods och New Guards Group. Läs mer om FARFETCH Group här. Vi kan dela dina personuppgifter för att driva vår verksamhet och tillhandahålla webbplatsen och tjänsterna. Du kan känna dig trygg i att deras användande av uppgifterna är i enlighet med den här Integritetspolicyn.

Våra partnerbutiker och -märken från vilka du köper produkter: vi litar på noggrant utvalda partners som levererar produkterna som du kan se på vår webbplats.

Tredje parts tjänstleverantörer i affärssyfte: för ett korrekt fungerande litar vi på ett antal noggrant utvalda tredje parter för att förse oss med tjänster och produkter. Vi ger de här företagen tillstånd att använda dina personuppgifter endast i den utsträckning som är nödvändig för att förse oss med sina tjänster och produkter. Nedan finner du typerna av tredje parter vi använder oss av:

o Budföretag som vi använder för att leverera produkter till dig och därför behöver de få tillgång till din beställningsinformation, inklusive namn och adress. De här leverantörerna har en global verksamhet, med många lokala företag som kan anlitas beroende på din leveransadress;

o Betalningsföretag som vi använder för att behandla din betalningsinformation (inklusive kredit-/debetkortuppgifter) så att vi kan debitera dig. De här är baserade inom EU, USA och Kina och anlitas beroende på var du befinner dig;

o Antibedrägeri- och kreditupplysningsleverantörer för att hålla oss och dig säkra. De har tillgång till och behandlar dina uppgifter och tillhörande beställningar för att kontrollera eventuellt bedrägligt beteende. Våra nuvarande leverantörer finns i USA, Europa och Israel.

o Analys- och sökmotorleverantörer, som Google, som vi använder för att hjälpa oss att förbättra och optimera webbplatsen. De här leverantörerna finns i USA och Europa.

o Kundtjänstleverantörer som låter oss förse dig med kundtjänst och förbättrar din kundupplevelse. Vår nuvarande leverantör är i USA.

o Leverantörer av marknadsföringsverktyg som hjälper oss att möjliggöra vår marknadsföring. De här leverantörerna finns i USA.

o Prestandamarknadsföring och Rekommendationsleverantörer som hjälper oss att leverera annonser och rekommendationer för FARFETCH produkter som skräddarsytts efter dina íntressen och behov. De här leverantörerna finns i Europa (till största del i Storbritannien) och USA.

o Undersökningsföretag om vi kan anlita för att hjälpa oss att utföra enkäter angående ditt användande av webbplatsen och Tjänsterna. De här leverantörerna finns till största delen i Europa (främst i Storbritannien) och USA.

o IT/teknologi-leverantörer som vi använder för support, underhåll och teknologi- och IT-infrastruktur som stöder vår webbplats och lagringen av dina uppgifter. Det här inkluderar Microsoft Azure som vi använder som värd för dina uppgifter och som är baserade i Nederländerna och på Irland.

Annonsörer i marknadsföringssyfte: vi kan tillhandahålla dina uppgifter till våra annons- och sociala mediepartners med dina preferenser (inklusive Facebook och Twitter). De behöver uppgifterna för att välja och förse dig med relevanta annonser om våra och våra partners produkter och tjänster

Tredje parts tjänsteleverantör för att berika data: Vi kan även berika, matcha eller kombinera information vi har om dig med data från andra källor, till exempel genom att dela några av dina personuppgifter med utvalda affärspartners. De här partnerna kan finnas i USA. Vi gör det här för att bättre förstå din kundprofil och intressen så att vi kan skicka dig anpassade erbjudanden och andra personligt anpassade tjänster;

Tredje parter då vi beaktar en företagstransaktion: FARFETCH Group letar alltid efter nya möjligheter och riktningar för att växa. Det här innebär att vi ibland kan överväga företagstransaktioner såsom sammanslagningar, ackvisition, omorganisation, försäljning av tillgångar, eller liknande. I de här fallen kan vi överföra dina uppgifter för att underlätta utvärderingen och åtagandet av transaktionen i fråga. Om vi köper eller säljer verksamheter eller tillgångar kan dina personuppgifter vara del av tillgångarna som överförs;

För att uppfylla lagliga krav: då och då kan vi behöva etablera kontakt med olika tillsynsmyndigheter och ordningsmakter i olika länder, antingen som ett resultat av lagstiftning, domstolsbeslut eller annan rättsprocess. Även om vi alltid bestrider den här typen av begäran då vi kan, måste vi i vissa fall dela dina uppgifter med tillsynsmyndigheter eller ordningsmakter. I de fall vi anser det lämpligt, och förutsatt att vi inte förbjuds från att göra det enligt lag eller domstolsbeslut, kommer vi alltid försöka meddela dig om de här lagliga kraven

Samlad information med tredje parter: vi kan samla dina uppgifter med uppgifter från andra kunder, och skapa ett dataset med uppgifter om användandet av vår webbplats, köp av produkter och annan allmän grupperad information om våra kunder grundat på vårt rättmätiga intresse att förstå användandet av vår tjänst och efterfrågan av våra produkter. Trots att detta dataset är kollektivt och anonymiserat, vilket innebär att du inte kan identifieras som en enskild individ, ger det värdefulla insikter i användandet av vår webbplats och vi kan därför dela det med utvalda tredje parter. De här parterna kan inkludera leverantörer av plugins eller liknande teknologi för att hjälpa till att mäta trafiken, våra partners och andra leverantörer för att hjälpa dem att ha ett bättre lager med produkter, samt våra aktieägare.

6. ÖVERFÖRING AV DINA PERSONUPPGIFTER

Genom att använda vår webbplats och våra tjänster accepterar du att dina personuppgifter hanteras i Storbritannien. 

För att tillhandahålla vår webbplats och våra tjänster, i enlighet med syftena som fatställts ovan, kan vi överföra och lagra personuppgifterna som vi samlar in från dig till en destination utanför Storbritannien eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet ("EES"), främst i USA, antingen till något av koncernens företag, till någon av våra partners eller till en tredje part som vi jobbar med, såsom anges nedan:

o När vi överför personuppgifter till något av Koncernens företag utanför EES, som kan vara USA, Brasilien, Ryssland, Japan eller Kina, förlitar vi oss på Kommissionens modellkontrakt för överföring av personuppgifter till tredje länder.

o Vi överför personuppgifter till någon av våra partners utanför EES, i en utsträckning som är nödvändig för att fullfölja kontraktet mellan dig och partnern som du beställer produkter från.

o När vi överför personuppgifter till någon av våra tredje parts tjänsteleverantör som fastställts ovan, förlitar vi oss på andra adekvata åtgärder, såsom fastställs nedan:

o Tillräcklighetsbeslut: Vi överför personuppgifter som vi samlar in från dig för att utföra bedrägerikontroller i Israel, som anses ha adekvat skyddsnivå för personuppgifter i enlighet med Kommissionens belut 2011/61/EU av 31 januari 2011.

o Modellklausuler: Vi förlitar oss på Kommissionens modellkontrakt för överföring av personuppgifter till tredje länder (d.v.s standardavtalsklausulerna).

7. COOKIES

Vi använder funktioner som "cookies" för att samla in information och lagra dina online-preferenser. Cookies är små bitar av information som skickas av en webbserver till en webbläsare, som låter servern på ett unikt sätt identifiera webbläsaren på varje sida.

Vi använder följande kategorier av cookies på vår webbplats:

 Strikt nödvändiga cookies: dessa cookies är oumbärliga för att låta dig navigera på webbplatsen och använda dess funktioner. Utan dessa cookies kan tjänster som du begär, såsom att komma ihåg dina inloggningsuppgifter eller varor i varukorgen, inte tillhandahållas. Dessa cookies informerar oss även om ditt beteende på vår webbplats, om vi kan göra affärer med dig och skyddar FARFETCH och dess kunder från bedrägeri.

 Prestanda-cookies: dessa cookies samlar in anonym information om hur du använder vår webbplats (till exempel använder vi Google Analytics-cookies för att hjälpa oss att förstå hur kunder kommer till vår sajt, naverigerar eller använder vår sajt) och belyser områden inom vilka vi kan förbättras, såsom navigering, shoppingupplevelse och marknadsföringskampanjer. Datan som lagras av dessa cookies visar inga personuppgifter som kan identifiera dig som person. De används även för att mäta reklamkampanjers effektivitet. Du kan välja att tillåta dessa cookies med hjälp av inställningarna i din webbläsare.

 Funktionella cookies: dessa cookies kommer ihåg val som du gjort såsom landet du besöker vår webbplats från, språk och sökparametrar såsom storlek, färg eller produktlinje. Dessa kan sedan användas för att ge dig en upplevelse som anpassar sig mer efter dina val och för att göra dina besök mer skräddarsydda och angenäma. Informationen som dessa cookies samlar in kan anonymiseras och de kan inte spåra din webbläsaraktivitet på andra webbplatser. Du kan välja att tillåta dessa cookies med hjälp av inställningarna i din webbläsare.

 Riktade cookies eller annonscookies: dessa cookies samlar information om dina navigeringsvanor och begränsad aggregerad demografisk information för att göra annonser mer relevanta för dig och dina intressen. De används även för att begränsa antalet gånger du ser en annons. Dessa cookies läggs vanligtvis in av tredje parts annonsnätverk. De kommer ihåg webbplatserna du har besökt och den information delas med andra parter, såsom annonsörer. Vi använder oss till exempel av tredje parts företag för att ge dig mer personligt anpassade annonser när du besöker andra webbplatser. Du kan välja att tillåta dessa cookies med hjälp av inställningarna i din webbläsare.

Du kan ta tillbaka ditt samtycke till dessa cookies när som helst genom följande alternativ:

• för Google Analytics cookies på alla webbplatser, gå till Google Analytic Opt-outs tilläggsprogram;

• för övriga tredje parts cookies gällande beteendereklam, gå till www.youronlinechoices.eu.

• för alla andra typer av cookies, rensa cookies med hjälp av inställningarna i din webbläsare.

Observera att även om du inte accepterar cookies innebär det inte att du inte kommer att få onlinereklam. Det innebär att företag för vilka du valt bort cookies inte längre kommer skicka skräddarsydda annonser enligt dina webbpreferenser och användarmönster. Du kan därför få se ett större antal annonser som är irrelevanta för dig.

8. SÄKERHET

Att hålla dig och dina personuppgifter säkra är väldigt viktigt för oss. Vi vidtar ett antal rimliga åtgärder för att försöka skydda personuppgifterna du tillhandahåller, inklusive:

• Genom att använda Transport Layer Secure (TLS) för att kryptera personuppgifter som du skickar till oss under beställningsprocessen (inklusive finansiella uppgifter såsom kredit- eller debetkortuppgifter)

• Genom att kräva att du använder ett unikt användarnamn och lösenord för att gå in på ditt FARFETCH-konto på vår webbplats

• Genom att inte bevara uppgifter om ditt kredit- eller debetkort som kan låta tredje parter göra transaktioner med det kredit- eller debetkortet (såsom ditt CVV-nummer)

• Genom att regelbundet övervaka våra servrar och IT-system för eventuella sårbarheter och attacker. Trots detta är överföring av information via internet tyvärr inte helt och hållet säkert. Vi kan inte garantera säkerheten av dina personuppgifter som förts över till eller via vår webbplats och all sådan överföring sker på din egen risk. Tänk särskilt på att om du frivilligt lämnar personuppgifter via andra kommunikationskanaler än webbplatsen i en icke skyddad miljö (såsom via mejl, sms, online-meddelanden) kan den informationen samlas i och användas av andra utanför vår eller din kontroll.

9. HUR LÄNGE KOMMER NI ANVÄNDA MINA UPPGIFTER?

Vi behåller uppgifterna du försett oss med under tiden du har ett FARFETCH-konto hos oss och därefter under den tid du kan ha frågor eller någon reklamation gällande våra tjänster. Förutom detta kan vi bevara dina uppgifter under längre tid om det enligt lag är vår skyldighet.

Under vissa omständigheter kan du begära att vi raderar dina uppgifter såsom fastställs nedan.

Efter att du har slutat använda våra tjänster kan vi lagra dina uppgifter i ett samlat och anonymiserat format.

10. VILKA RÄTTIGHETER HAR JAG?

Nedan finner du vissa rättigheter du har gällande personuppgifterna vi har om dig. Några av dessa gäller endast under särskilda omständigheter. Vi förklarar även hur du utövar dessa rättigheter. Observera att vi kommer kräva att du verifierar din identitet innan vi besvarar någon begäran att utöva dina rättigheter och det kan inkludera att vi ställer några säkerhetsfrågor för att försäkra oss om att det är du. När du har utsett någon annan att göra begäran i ditt namn måste den personen eller organisationen uppvisa en giltig fullmakt som du skrivit under. Vi måste besvara en begäran om att utöva dina rättighet utan onödigt dröjsmål och inom minst en månad (även om detta kan förlängas med ytterligare två månader under vissa omständigheter).

För att utöva någon av dina rättigheter, vänligen fyll i Åtkomstformuläret.

Tillgång: du har rätt att veta om vi behandlar personuppgifter om dig, och om vi gör det har du rätt att få tillgång till de uppgifter vi har om dig och viss information om hur vi använder dem och vilka vi delar dem med (inklusive kategorier av personuppgifter vi delar med verksamheter för deras direkta marknadsföringsanvändande och namnen och adresserna av de verksamheterna). Observera att i ditt FARFETCH-konto kan du se information om dig, mer bestämt dina kontouppgifter (såsom namn, e-post, telefonnummer, födelsedatum), adresserna du använder för fakturering och leverans, din beställningshistorik och shoppingpreferenser.

Du kan även begära en kopia av din information. Om du kräver mer än en kopia av uppgifterna vi har om dig kan vi ta ut en rimlig administrationsavgift.

Det kan finnas omständigheter då vi inte kan förse dig med vissa uppgifter om det skulle innebära att det inkräktar på en annan persons rättigheter (t.ex. att ge dig personuppgifter vi har om dig som avslöjar information om en annan person) eller i de fall andra undantag gäller.

Portabilitet: du har rätt att få ett underset av personuppgifter vi samlar in från dig i ett strukturerat, vanligt förekommande och maskinläsbart format och rätt att begära att vi överför sådana personuppgifter till en annan part. Det relevanta undersetet med personuppgifter är uppgifter som du tillhandahållit oss med ditt samtycke eller i syfte att utföra vårt kontrakt med dig. Om du vill att vi ska överföra personuppgifter till en annan part ska du detaljera vilken part och observera att vi bara kan göra det om det är tekniskt möjligt. Vi ansvarar inte för säkerheten av de personuppgifterna eller hur de behandlas när de väl mottagits av den tredje parten. Vi kan också avstå från att tillhandahålla dig vissa uppgifter om det skulle innebära att det inkräktat på en annan persons rättigheter (t.ex. att ge dig personuppgifter vi har om dig som avslöjar information om en annan person eller våra affärshemligheter eller immateriell egendom).

Korrigering: du har rätt att korrigera personuppgifter som vi har om dig och som är felaktiga. Du kan redigera dina personuppgifter i inställningarna i ditt FARFETCH-konto. Du kan även begära korrigering genom att mejla oss. Observera att i en del fall kan vi be dig att förklara i detalj varför du tror att personuppgifterna vi har om dig är felaktiga eller ofullständiga så att vi kan bedöma om en korrigering är nödvändig eller inte. Observera att medan vi bedömer om personuppgifterna vi har om dig är felaktiga eller ofullständiga kan du utöva din rättighet att begränsa vår behandling av gällande personuppgifter såsom beskrivs nedan.

Radering: du kan begära att vi raderar personuppgifterna vi har om dig under vissa omständigheter. Fortsätt läsa för att ta reda på vilka de är:

 Du anser att det inte längre är nödvändigt för oss att bevara dina personuppgifter

 Vi behandlar personuppgifterna vi har om dig med ditt samtycke som grund, och du vill dra tillbaka ditt samtycke och det inte finns någon annan grund på vilken vi kan behandla dina personuppgifter

 Vi behandlar personuppgifter vi har om dig på grunden av vårt rättmätiga intresse och du motsätter dig sådan behandling. Ge oss information angående ditt resonemang så att vi kan bedöma om det finns ett dominerande intresse för oss att bevara sådana personuppgifter

 Du inte längre vill att vi använder personuppgifterna vi har om dig för att skicka kampanjer och specialerbjudanden

 Du anser att personuppgifterna vi har om dig behandlas olagligt av oss.

Observera att du också kan utöva din rättighet att begränsa vår behandling av data medan vi överväger din begäran såsom beskrivs nedan.

Ge oss så mycket information som möjligt om dina skäl för begäran för att hjälpa oss att avgöra om du har en giltig grund för radering. Observera att vi kan bevara dina personuppgifter om det enligt lag finns giltiga grunder för oss att göra det (t.ex. som försvar mot åtal eller yttrandefrihet) men vi kommer meddela dig om så är fallet.

I de fall du har begärt att vi raderar data som vi har offentliggjort och det finns grund för radering, kommer vi att vidta rimliga åtgärder för att tala om för andra som visar uppgifterna eller tillhandahålla länkar till uppgifterna för att även radera de uppgifterna.

Begränsning av behandling endast till lagring: Du har rätt att kräva att vi slutar att behandla personuppgifterna vi har om dig förutom i lagringssyfte under vissa omständigheter. Observera att om vi slutar att behandla dina personuppgifter kan vi använda dem igen om det finns giltiga grunder i enlighet med personuppgiftslagen för oss att göra det (t.ex. som försvar mot åtal eller för annan persons skydd).

Nedan presenteras vilka fall du kan begära att vi slutar behandla och endast lagra personuppgifterna vi har om dig.

 Du anser att personuppgifterna inte är korrekta för tiden det tar att verifiera din reklamation

 Du vill radera personuppgifterna eftersom behandlingen av dem är olaglig men du vill att vi bevarar personuppgifterna för lagring

 Vi vill radera personuppgifterna eftersom de inte längre är nödvändiga för våra syften med du kräver att de lagras för att etablera, utöva eller försvara ett åtal

 Du har motsatt dig att vi behandlar dina personuppgifter vi har om dig på grunden av vårt rättmätiga intresse och du vill att vi slutar behandla personuppgifterna medan vi avgör om det finns ett dominerande intresse för att vi bevarar sådana personuppgifter.

Motsättning: du har när som helst rätt att motsätta dig vår behandling av dina uppgifter för att skicka kampanjer och specialerbjudanden, inklusive de fall då vi bygger profiler för sådana syften och vi kommer sluta behandla uppgifter för sådant syfte. Du kan göra detta genom att ändra dina marknadsföringspreferenser i ditt FARFETCH-konto, genom att välja "avregistrera" i slutet av alla marknadsföringsmejl som vi skickar till dig, eller genom att fylla i Avregistreringsformuläret.

Observera att du fortfarande kommer få mejl som rör beställningar du gör via vår webbplats eller uppdateringar av våra Villkor och Integritetspolicy.

Du har även rätt att motsätta dig vår behandling av dina uppgifter och vi kommer att överväga din begäran under andra omständigheter såsom beskrivs nedan:

o Vi behandlar uppgifter om dig (inklusive där behandling innebär profilering) på grunden av vårt eller en tredje parts rättmätiga intresse och du motsätter dig sådan behandling. Ge oss detaljer om ditt resonemang så att vi kan bedöma om det finns ett övertygande, dominerande intresse i att vi fortsätter behandla sådana uppgifter eller om vi behöver behandla dem i samband med ett åtal. Observera att du även kan utöva din rättighet att begära att vi slutar behandla dina uppgifter medan vi utvärderar ärendet

Tillbakadragande av samtycke: Du kan dra tillbaka ditt samtycke när som helst genom att ändra dina marknadsföringspreferenser i ditt FARFETCH-konto, genom att avregistrera dig i slutet av alla mejl du får, eller genom att fylla i Avregistreringsformuläret.

11. KLAGOMÅL

Om du har några frågor om denna Integritetspolicy kan du kontakta oss:

• Mejla oss på privacy@farfetch.com

• Skriv till Personuppgiftsombudet: The Bower, 4th Floor, 211 Old Street, London EC1V 9NR.

Detta avser utan förbehåll din rätt att skicka ett klagomål till Information Commissioner’s Office (www.ico.org.uk) eller dataskyddsmyndigheten i det EU-land du bor eller arbetar i, där du anser att vi brutit mot dataskyddsbestämmelser. 

12. EU-REPRESENTANT

Vi har utsett en EU-representant som du kan kontakta om du har frågor eller funderingar: FARFETCH PORTUGAL – UNIPESSOAL, LDA. Rua da Lionesa, n.º 466, Ed. G12 4465 – 671 Leça do Balio Portugal

13. UPPDATERINGAR AV DENNA POLICY

Ändringar som görs i den här Integritetspolicyn i framtiden kommer att meddelas på den här sidan och, vid behov, via mejl. Kom tillbaka hit regelbundet för att hålla dig informerad om uppdateringar eller ändringar i denna Integritetspolicy.

Vi vill gärna veta vad du tycker

Blev du hjälpt av innehållet?

Varför blev du inte hjälpt av innehållet?

Tack för din feedback!

LEVERANS TILL: Du levererar till Sverige och din räkning kommer att ges i SEK kr .
Ett fel uppstod när destinationerna skulle hämtas.
Var god vänta

Var god vänta

Ett ögonblick bara...

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, skräddarsy annonser och mäta deras effektivitet, samt optimera kvaliteten på vår hemsida. Godkänn för att ta emot alla, eller gå till Cookie-preferenser för att ändra dina inställningar.Läs merVår cookie-policy
Hantera cookies
Cookie-preferenser
Vi använder teknologi såsom cookies för att samla in information och spara dina onlineinställningar. Genom att hantera dina Cookie-preferenser kan du godkänna eller inaktivera en viss typ av cookies, enligt kategorierna nedan.
Hur kategoriserar vi cookies?
Du kan ändra dina inställningar när som helst genom att besöka Cookie-preferenser som du finner längst ned på alla sidor. Läs mer .